Зміни в Міністерстві культури: кого Юлія Федів розглядає на посади своїх заступників

Співзасновник Projector Трегуб теж у їх списку
Зміни в Міністерстві культури: кого Юлія Федів розглядає на посади своїх заступників
Фото: Олександр Магула/Суспільне
18 Вересня 2023, 18:41
читать на русском

Претендентка на посаду міністерки культури та інформаційної політики Юлія Федів назвала імена людей, яких хотіла б бачити своїми заступниками, якщо очолить міністерство.

Про це повідомляє "Суспільне Культура".

Вона назвала ім'я співзасновника Projector Олександра Трегуба. Планується, що він відповідатиме за напрям диджиталізації.

Соломія Боршош — виконавча директорка Українського інституту, експертка зі стратегічного планування, оцінювання та доброго врядування.

Галина Григоренко — українська державна службовиця та менеджерка у сфері культури, очолювала Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти, була заступницею міністра культури та інформаційної політики України, пішла з посади після відставки Олександра Ткаченка та призначення в. о. міністра Ростислава Карандєєва.

Антон Дробович — голова Українського інституту національної пам’яті з 2019 року, експерт у сфері комунікацій, освіти та культури.

Олександр Трегуб — український дизайнер, CEO і співзасновник Projector Creative & Tech Online Institute.

Нагадаємо, 20 липня очільник Мінкультури та інформполітики Олександр Ткаченко подав керівнику українського уряду Денису Шмигалю свою заяву про відставку. Він пояснив це рішення "хвилею непорозуміння щодо важливості культури під час війни". За його словами, і приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони.

Перед тим стало відомо, що телеканал FREEДОМ оголосив тендер на закупівлю послуг з виробництва новорічного серіалу "Санаторій "Незабудка" на 10 мільйонів гривень. Пізніше виявилося, що за 33 млн грн знімуть інший комедійний серіал "СМТ Інгулець".

Президент Володимир Зеленський того ж дня попросив Шмигаля розглянути заміну міністра Ткаченка.

Наступного дня голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що до парламенту надійшла заява від Ткаченка про звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики України "за власною ініціативою".

Читайте також

1