Зросла кількість хворих на ковід дітей у дитячому таборі в Одесі

Коронавірус підтвердили у 50 дітей та трьох вихователів
Головне
Зросла кількість хворих на ковід дітей у дитячому таборі в Одесі
Коронавірус, діти (фото: Pexels)
18 Серпня 2021, 15:49
читать на русском

До 50 зросла кількість дітей, які масово заразилися коронавірусом в одеському оздоровчому таборі дитячого центру "Молода гвардія".

Про це повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров, передає Укрінформ.

За його словами, станом на 18 серпня захворювання діагностовано у 50 дітей та трьох вихователів.

Станом на 18 серпня інфіковані коронавірусом 50 дітей і три вихователі. Більшість переносять захворювання в легкій формі чи в стані середньої тяжкості, чотирьох дітей госпіталізували до 3-ї дитячої лікарні, оскільки вони знаходяться в групі ризику через інші захворювання, - розповів лікар.

Він зазначив, що табір "Зоряний", в якому виявили спалах ковіду, переведений у закритий режим роботи, а дітей з сусідніх двох таборів планують відправити додому в автобусах чи у відокремлених вагонах – у населені пункти 18 областей України.

Загалом в УДЦ "Молода гвардія" на оздоровленні та відпочинку перебуває близько 1200 дітей.

Нагадаємо, в одеському таборі "Зоряний" українського дитячого центру "Молода гвардія" нещодавно зареєстрували спалах захворювання на COVID-19 - заразилася 41 людина, серед яких 38 дітей та троє вихователів. У 33 дітей, які отримали позитивний ПЛР-тест на COVID-19, попередньо підтвердили інфікування Дельта-штамом коронавірусу. Для підтвердження діагнозу проби надіслали до київської лабораторії.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає 

Читайте також

1