Зурабішвілі: Грузія стурбована військовою активізацією Росії біля кордонів України

Президентка Грузії підтримала євроатлантичні прагнення України
Важливо
Зурабішвілі: Грузія стурбована військовою активізацією Росії біля кордонів України
Саломе Зурабішвілі Фото: Твіттер президентки Грузії
15 Квітня 2021, 16:20
читать на русском

Грузія стурбована військовою активізацією Росії біля кордонів України та підтримує євроатлантичні прагнення України.

Про це у своєму Твіттері написала президентка Грузії Саломе Зурабішвілі після телефонної розмови із президентом України Володимиром Зеленським.

Грузія та Україна є історичними друзями та партнерами, і ми стоїмо разом перед обличчям нинішньої боротьби. Дуже стурбовані ситуацією в Україні та навколо неї. Вкрай необхідно співпрацювати задля євроатлантичної інтеграції та формувати спільне послання щодо регіональної безпеки, - написала вона.

Сьогодні пресслужба президента України повідомила, що Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі.

Читайте також

Повідомляється, що глави держав обговорили ескалацію безпекової ситуації на Донбасі, наголосивши на небезпечній тенденції до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та кількості загиблих.

Президенти акцентували на важливості діалогу та солідарності й обговорили практичні кроки України та Грузії в контексті подальшого поглиблення відносин з НАТО.

Справді настав час конкретних пропозицій для України та Грузії щодо отримання ПДЧ в НАТО і плану вступу в Європейський Союз. Консолідація зусиль і солідарність надважливі сьогодні, – зазначив Зеленський.

Співрозмовники обмінялися думками щодо актуальної безпекової ситуації в регіоні Чорного моря, зокрема в контексті тимчасової незаконної окупації Кримського півострова.


Нагадаємо, 6 квітня український президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом заявив, що завершення війни на Сході України залежить від вступу до Північноатлантичного альянсу.

7 квітня Литва заявила, що запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі, після реалізації якого країна зможе стати членом організації.

Міністр оборони України вважає, що головним елементом продовження шляху України до членства в Північноатлантичному Альянсі є отримання Плану дій щодо членства в НАТО цього року.

1