З'явилися фото наслідків ракетних обстрілів міста Степанакерт у Вірменії

Азербайджан поновив ракетні удари по місту Степанакерт
З'явилися фото наслідків ракетних обстрілів міста Степанакерт у Вірменії
Фото Давида Каграманяна
3 Жовтня 2020, 12:01
читать на русском

За повідомленнями журналістів, ранком суботи, 3 жовтня 2020 року, азербайджанська сторона поновила ракетні удари по місту Степанакерт, що де-юре входить до суверенної території Азербайджану, але де-факто є адміністративним центром залежної від Єревану вірменської "Нагірно-Карабаської Республіки" ("НКР") або "Арцах"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Об 11:00 годині (10:00 за Києвмо), Азербайджан відновив обстріл Степанакерта. Населення на даний момент у сховищах. Повітряна тривога звучить безперервно, - розповідає Kavkaz-Uzel.eu.

За даними керівництва "НКР", кількість жертв серед мирних жителів з 27 вересня на 2 жовтня склало 11 осіб, поранено близько 78. Але це без врахування сьогоднішніх ймовірних втрат з-поміж цивільних осіб.

Окрім того, вранці 3 жовтня, інфоцентр місцевої "влади" Степанакерта, оприлюднила світлини Давида Каграманяна, підписані як "наслідки обстрілу міста".

Разом з тим, коли було зроблено ці фото, не зазначається.

Читайте також

Артилерійські обстріли Степанакерта, у т.ч. реактивними системами залпового вогню, як наголошують місцеві та іноземні інформресурси, тривають вже не перший день.

Нагадаємо, що 27 вересня у Нагірному Карабасі після понад 4-річної перерви - з квітня 2016 року відновилися повномасштабні бойові дії між Азербайджаном та Вірменією.

Азербайджан підтримує Туреччина і Пакістан.

Зі свого боку прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану "Нагірно-Карабаську республіку" ("НКР") з боку Азербайджану.

У Вірменії і НКР оголошено військовий стан, триває мобілізація. Азербайджан також прийняв рішення про введення воєнного стану в низці регіонів країни і часткову мобілізацію.

Запеклі бої в зоні карабаського конфлікту тривають. З обох сторін є втрати в живій силі і техніці.

1