Це жорсткий сигнал від влади, що Україна - не місце для ватних каналів

Ярослав Железняк

Політик

Це жорсткий сигнал від влади, що Україна - не місце для ватних каналів
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
3 Лютого 2021, 16:15
читать на русском
Канали Медведчука зсередини підривали країну дезінформацією і пропагандою

Блокування відверто проросійських каналів NewsOne, ZIK та 112 — це не просто перемога, це довгоочікуване рішення, яке давно назріло. Це той крок, який потрібно було зробити ще значно раніше, адже ще у липні 2019 року партія "Голос" зверталася до РНБО з таким запитом.

Не потрібно глибокої аналітики, щоб розуміти — ці канали відкрито грають на руку Росії. На жаль, за час свого існування ці канали вже завдали непоправних збитків Україні. Адже вони завоювали величезну аудиторію, яким згодовували фейки, російську пропаганду та українофобну маячню з уст псевдоекспертів та людей, які відкрито ненавидять цю країну. І кожен глядач цих каналів — сильно постраждав від цієї проросійської промивки мізків.

Навіть якщо Медведчук і його ручний Козак будуть оскаржувати це рішення — нехай. Але це чіткий і жорсткий сигнал від влади, що в Україні не місце для ватних каналів, які зсередини підривають країну дезінформацією і пропагандою.


КОНТЕКСТ: другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

Спецслужби України під час розслідування встановили, що підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака стали схеми з постачанням вугілля з окупованих територій, що сприяють фінансуванню тероризму.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського.