КСУ: Тупицький у грудні заробив 433 тисячі, а на Дубаї витратив всього 242 тисячі

У Конституційному суді України виправдовуються за розкішний відпочинок шефа в Еміратах
Головне
КСУ: Тупицький у грудні заробив 433 тисячі, а на Дубаї витратив всього 242 тисячі
Олександр Тупицький (Фото: пресслужба КСУ)
12 Січня 2021, 13:18
читать на русском

Вартість відпочинку голови Конституційного суду України, за інформацією відомства, становить 242 тисячі грн, тоді як місячна зарплата – майже півмільйона гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Конституційного суду України.

У повідомленні зазначено, що днями у деяких ЗМІ з`явилася інформація, про те, що Тупицький відпочиває на королівській віллі в ОАЕ вартістю 300 тисяч грн на добу. Разом з ним нібито відпочивають українські та російські бізнесмени з кримінальним минулим. Пізніше з`явилося також і фото та відео з відпочинку Тупицького.

У суді стверджують, що поширена інформація є неправдивою. Там розповіли офіційну версію, згідно з якою Тупицький 6 січня та з 11 до 13 січня 2021 року перебуває у щорічній відпустці, про що свідчить відповідний наказ.

6 січня Тупицький з дружиною та сином вилетіли на відпочинок до Об'єднаних Арабських Еміратів, де пробудуть до 13 січня. Вартість пакету послуг, наданого туристичним оператором на трьох осіб, становить 242116,43 грн. У вартість туру входить авіапереліт в обидва боки, проживання у двокімнатному номері готелю, дворазове харчування, трансфер, страхування та вартість туристичного обслуговування, - йдеться у повідомленні.

Також у КСУ повідомили, що місячна зарплата Тупицького за грудень становить понад 433 тисячі грн, що майже вдвічі більше вартості путівки, тому голова суду може дозволити собі такий відпочинок.

Разом з тим повідомляємо, що нарахований дохід (винагорода судді) Голови Конституційного Суду України у грудні 2020 року склав 433538,60 грн, що повністю покриває суму витрат на туристичну поїздку, - зазначили у КСУ.

Також у КСУ заявили, що за словами Тупицького, інформація про його відпочинок в Дубаї з українськими та російськими бізнесменами, які причетні до кримінального світу, є неправдою.

Крім того, Тупицький вважає, що надав повний коментар щодо свого відпочинку та джерел його фінансування і більше не коментуватиме жодної інформації з цього приводу.

Читайте також

Нагадаємо, президент України (досьє Володимира Зеленського) підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.

Натомість у КСУ нагадали, що звільнення судді Конституційного суду України з посади можливе у порядку, визначеному Конституцією України. КСУ також звинуватив президента Зеленського у перевищенні повноважень та нагадав про відповідальність за це.

5 січня представники Конституційного суду України заявили, що занепокоєні указом президента України Володимира Зеленського про тимчасове відсторонення від обов'язків судді та голови КСУ Олександра Тупицького, а також назвали рішення президента "неприпустимим".

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".