США впроваджує нову стратегію вакцинації через поширення нових мутацій COVID-19

План вже розробляють
США впроваджує нову стратегію вакцинації через поширення нових мутацій COVID-19
Прапор США Фото: Todd Trapani з Pexels
6 Лютого 2021, 08:32
читать на русском

Сполучені Штати Америки впроваджують нову стратегію вакцинації населення від коронавірусу. Її довелося розробити через поширення нових штамів COVID-19.

Про це повідомляє видання Politico.

Нову стратегію вакцинації мають представлена в США до кінця лютого. Вона буде включати змінені стандарти і нормативи проведення вакцинації, тестування та лікування пацієнтів з COVID.

Наразі експерти вже збирають інформацію про темпи поширення в США нових штамів коронавірусу. Вчені побоюються, що нові мутації COVID можуть негативно позначитися на програмі боротьби з коронавірусом в США.

Читайте також

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вакцина BioNTech/Pfizer показала в 10 разів меншу ефективність проти вірусу з мутацією E484K. Вчені впевнені, що програма вакцинації допоможе знизити захворюваність і смертність навіть у тому випадку, якщо вакцина буде не така ефективна проти нової мутації.

Крім того, вчені заявляють, що мутація вірусу на 70% більш заразна, аніж звичайна. Тим часом у ВООЗ заспокоюють, що вакцина від коронавірусу допоможе впоратись із ним, проте жодних доказів та підтверджень не існує.

1