Юрчишин оцінив роботу Ситника на посаді директора НАБУ

Нардеп не підтримуватиме відставку Ситника
Ексклюзив
Юрчишин оцінив роботу Ситника на посаді директора НАБУ
Ярослав Юрчишин на інтерв`ю з Парламент.UA
11 Червня 2021, 21:31
читать на русском

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин оцінив роботу директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника та відзначив, що в сесійній залі не підтримуватиме його відставку.

Про це Юрчишин розповів в інтерв`ю Парламент.UA.

Нардеп зауважив, що насправді не так важливе прізвище директора НАБУ, головне, аби механізми звільнення були не політичні.

 Якщо його звільняють, тому що він не подобається якомусь впливовому олігарху і для цього шукають штучні підстави, це скоріше говорить "за" нього, аніж "проти". Зараз на розгляді закон, який передбачає офіційне звільнення чинного директора при обранні наступного, це знову ж таки не дуже законно. Адже контракт Ситника завершується у квітні 2022 року, наскільки я пригадую, до цього часу, якщо немає законних підстав, людина має допрацювати, - сказав Юрчишин (досьє Ярослава Юрчишина).

Нардеп розповів також, що коли Ситника призначили на посаду, у фракції було дуже упереджене ставлення, бо думали, що це черговий прокурор на високих посадах.

Потім, під час його роботи з кадровою комісією, дисциплінарною комісією, ми побачили, що Ситник не намагається тягнути своїх, а справді пробує формувати команду за принципом обрання найкращих, не пов’язаних з ним, - зауважив парламентарій.

При всьому, Юрчишин відзначив, що не може сказати, що на сто відсотків задоволений Ситником як директором НАБУ.

Але це, напевно, найкращий варіант, коли приходить людина, яка в процесі усвідомлює, як вибудовувати систему, - підсумував нардеп.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв`ю Юрчишин розповів, чому не став нардепом від "Європейської солідарності".

Читайте також

1