109 українців евакуювали з Сектору Газа - Кулеба

Евакуювали також 13 громадян Молдови та 4 білорусів
109 українців евакуювали з Сектору Газа - Кулеба
Дмитро Кулеба Фото: УНІАН
26 Травня 2021, 16:31
читать на русском

З Сектору Гази евакуювали 109 українців, які висловили бажання повернутись на батьківщину.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

Сектор Газа. Успішно евакуювали 109 громадян України, 13 громадян Молдови та 4 громадян Болгарії. Вони вже у безпеці в Каїрі та незабаром летять до Києва, - повідомив він.

За його словами, операція з евакуації українців переносилася двічі, тому Україна і Єгипет "доклали шалених зусиль для створення безпечного коридору".

Україна однією з перших провела успішну міжнародну гуманітарну операцію, вивізши з Сектора Газа громадян трьох країн. Ми не лише не залишаємо своїх у біді, але і допомагаємо партнерам. Я вдячний єгипетській стороні та всій українській дипломатичній команді за вдалу співпрацю, - додав Кулеба.

Контекст. Конфлікт між Ізраїлем та Палестиною через виселення палестинців зі Старого міста призвів до ракетних ударів "Хамасу" по Єрусалиму.

У ніч на 12 травня з сектору Гази бойовики "Хамасу" запустили 130 ракет по передмістях Тель-Авіва, внаслідок чого поранення отримали десятки людей. Жителям довелося ночувати у бомбосховищах, а між арабським та єврейським населенням почалися сутички.

Читайте також наш матеріалІзраїль проти ХАМАС: за що воюють і чи будуть переможці

Читайте також

1