Арахамія підтримав Зеленського щодо відставки голови КСУ

У "Слузі народу" вважають, що через Тупицького суспільство не довіряє КСУ
Арахамія підтримав Зеленського щодо відставки голови КСУ
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
30 Грудня 2020, 10:59
читать на русском

Голова депутатської фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія підтримав рішення президента Володимира Зеленського про відсторонення Олександра Тупицького з посади голови Конституційного суду України.

У першу чергу це цілком логічне продовження того процесу, який ми почали в парламенті, коли зібрали 226 підписів народних депутатів під зверненням до КСУ із закликом добровільно піти у відставку, тому що зараз немає суспільної довіри до цієї інституції, – заявив народний депутат (досьє Арахамії).

Читайте також

Арахамія нагадав, що Тупицькому було повідомлено про підозру від Офісу генпрокурора за статтями, які демонструють конфлікт інтересів.

Нагадаємо, президент України (досьє Володимира Зеленського) підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.

Натомість у КСУ нагадали, що звільнення судді Конституційного суду України з посади можливе у порядку, визначеному Конституцією України.

Через рішення президента щодо відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького від посади строком на два місяці. Конституційний суд України збереться на спеціальне пленарне засідання.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру". 

1