Арахамія зізнався, що його дружина має бізнес в офшорах

Нардеп також нагадав про власні офшорні компанії
Арахамія зізнався, що його дружина має бізнес в офшорах
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
6 Жовтня 2021, 15:15
читать на русском

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував згадку президента України Володимира Зеленського у документах про офшори світових лідерів Pandora Papers. Він заявив, що не бачить нічого погано в цьому, оскільки сам мав багато офшорних компаній, а зараз така є у його дружини.

Про це народний депутат сказав на брифінгу 6 жовтня, пише Українська правда.

Я ще не передивився, чесно кажучи. Ну, там же історія, якій 9 років тому, коли це було у бізнесі. Я не бачу, чесно кажучи… Офшори – це дві речі… У мене, до речі, багато було офшорів. Я це відкрито в декларації навіть маю. Зараз на дружині один офшор з Сейшелів. Це нормальний процес, - сказав він.

За його словами, в офшорах є негативна та позитивна сторони. Так, позитивна сторона – це їх міжнародна юрисдикція. При цьому Арахамія наголосив, що майже у всіх топ-100 мільярдерів світу є офшорні фірми. На них вони зберігають якесь майно, яке може бути захищене "завдяки британському праву, наприклад".

Негативною стороною офшорів, як зазначив "слуга", є "потенційно якісь маніпуляції з податками, з чим треба боротися".

Арахамія додав, що від 1 січня запрацює "антиофшорний" законопроєкт №1210, який ухвалила "Слуга народу". Він передбачає, що людям не треба буде позбуватися чи приховувати офшори, а можна буде офіційно показати ці компанії і сплатити податки в Україні. Завдяки цьому, на думку Арахамії, зникне негативна сторона офшорів, а залишиться лише позитивна.

Нагадаємо, що в офшорних документах Pandora Papers, окрім президента Володимира Зеленського та олігарха Ігоря Коломойського, фігурують й інші світові лідери. Серед них президент Росії Володимир Путін, президент Азербайджану Ільхам Алієв, король Йорданії Абдалла II, прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш та інші.

У Білому домі заявили, що згадка президента України Володимира Зеленського у документах про офшори світових лідерів Pandora Papers не змінить діалогу між країнами.

Читайте також

1