Байден першим в історії США отримав на виборах більше 80 млн голосів

Трамп теж став рекордсменом, отримавши, як той, хто програв вибори, понад 70 млн голосів
Байден першим в історії США отримав на виборах більше 80 млн голосів
Джо Байден Фото: сторінка політика у Фейсбук
26 Листопада 2020, 06:39
читать на русском

Кількість голосів, відданих виборцями на підтримку кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки від Демократичної партії Джозефа Байдена на минулих 3 листопада в країні загальних виборах, наближається до 80 млн.

Це стане новим історичним рекордом для країни, повідомило в середу агентство AP.

Зазначається, що Байден, визнаний переможцем президентських перегонів, уже встановив рекорд, отримавши у перший день після виборів майже 80 млн голосів виборців. Раніше цього не зміг зробити жоден кандидат в президенти за всю історію США.

Читайте також

Чинний президент США Дональд Трамп теж став рекордсменом, отримавши, як той, хто програв вибори, понад 70 млн голосів.

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу, виступивши зі зверненням до нації після того, як провідні американські ЗМІ визнали його перемогу в президентських перегонах.

Пізніше компетентні органи, які відповідають за організацію та безпеку виборів у США, заявили, що фальсифікацій на виборах не було. Вони спростували заяви чинного президента Дональда Трампа та його прибічників про нібито масові фальсифікації під час голосування.

Читайте також

Днями чинний президент США Дональд Трамп вперше визнав, що Джо Байдена обрали наступним президентом США, але заявив, що той "переміг, бо вибори були сфальсифікованими".

Як відомо, 23 листопада Трамп розпорядився почати процедуру передачі влади Джо Байдену. При цьому Трамп заявив, що його команда продовжить боротьбу за результати виборів.

1