Бойко заперечує добровільне припинення діяльності партії ОПЗЖ

Згідно з рішенням РНБО, діяльність проросійської партії була призупинена на час війни
Бойко заперечує добровільне припинення діяльності партії ОПЗЖ
Юрій Бойко (Фото: УНІАН)
30 Березня 2022, 14:31
читать на русском

Співголова фракції "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко заперечив добровільне призупинення діяльності партії, про яке заявив інший співголова Вадим Рабінович.

Як сказав Бойко у коментарі Радіо Свобода, заява Рабіновича показувала не позицію партії, а лише його власну думку.

Діяльність партії буда призупинена рішенням Ради національної безпеки і оборони на період воєнного стану. Більше ніяких рішень щодо згортання діяльності нашої політичної сили не приймалося. Ми продовжуємо працювати. Це виключно позиція пана Рабіновича, – зазначив Бойко.

Він також підтвердив інформацію про те, що ОПЗЖ вирішили звільнити з поста співголови фракції Вадима Рабіновича. За словами Бойка, таке рішення ухвалили на підставі обману з боку пана Рабіновича. На зʼїзді він підтримав рішення про виключення частини депутатів, а потім змінив свою позицію.

Для того, аби таке рішення фракції набуло чинності, його має оголосити під час пленарного засідання голова Верховної Ради. Як повідомляють депутати, такого оголошення ще не було.

Нагадаємо, раніше п'ять народних депутатів заявили про вихід із фракції "Опозиційна платформа - За життя". Вже 15 березня Верховна Рада позбавила їхнього колегу Іллю Киву мандата народного депутата.

А  працівники ДБР провели обшуки у низки народних депутатів від фракції ОПЗЖ, які незаконно перетнули або планували перетнути державний кордон України. У нардепів Рабіновича, Волошина та Чорного вилучили зброю і велику кількість готівки.

26 березня в Одеській обласній раді ОПЗЖ припинила своє існування, відповідне повідомлення підписали всі 24 її члени.

Згодом на сайті ОПЗЖ з'явилась інформація про призупинення діяльності партії, яка через кілька годин була видалена. А наступна заява від партії стосувалась того, що "влада продовжує курс на знищення демократії та рейдерську атаку на партію"

Читайте також наш матеріалОПЗЖ розбігається з підмоченою гідністю

Читайте також