Був гідом для МАГАТЕ на ЗАЕС: Україна ввела санкції проти росіянина (фото)

У санкційному переліку перебувають понад 700 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з "Росатомом"
Був гідом для МАГАТЕ на ЗАЕС: Україна ввела санкції проти росіянина (фото)
Прапор росії Фото: УНІАН
2 Вересня 2022, 18:11
читать на русском

Україна ввела санкції проти росіянина Рената Карчаа, який провів "екскурсію" для місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в Facebook.

Сьогодні - гід на станції, а завтра - маєш санкції. Вчора весь світ спостерігав, як він проводить "екскурсію" для місії МАГАТЕ на ЗАЕС, дезінформуючи на кожному кроці. А сьогодні він вже - підсанкційна особа, якій тепер ніхто не потисне руку, - сказав Герман Галущенко.
Він зазначив, що під персональні санкції, затверджені розпорядженням Уряду України, потрапив Ренат Карчаа, росіянин, радник генерального директора ФГУП "НО РАО (ДК "Росатом"). у переліку персональних санкцій, який сьогодні був затверджений розпорядженням Уряду України.

Галущенко додав, що у санкційному переліку перебувають понад 700 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з російською державною корпорацією "Росатом".

Нагадаємо, що 30 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) приїхала до Києва перед візитом на окуповану орками Запорізьку АЕС. Цього ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Гауляйтер Запоріжжя Володимир Рогов відмовив місії МАГАТЕ у видачі спеціальних пропусків, тому міжнародним інспекторам доведеться вистояти чергу, щоб потрапити до Запорізької області.

31 серпня місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя близько 15:00. Вона має проінспектувати захоплену російськими військами Запорізьку АЕС.

Вранці 1 серпня росіяни почали вести артобстріл заздалегідь погодженого маршруту місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Проте місія все одно вирушила на атомну електростанцію.

1 вересня, директор Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі виїхав із Запорізької атомної електростанції.

Читайте також

1