Через місяць бездіяльності КСУ запрацював у звичному режимі

Суд не працював з 10 листопада
Головне
Через місяць бездіяльності КСУ запрацював у звичному режимі
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
8 Грудня 2020, 14:10
читать на русском

Судді Конституційного Суду України розпочали роботу після місячної перерви.

Як повідомляється на сайті суду, КСУ почав роботу у звичному режимі.

Сьогодні, 8 грудня о 10.00 годині, розпочалося пленарне засідання Великої палати Конституційного суду України, на якому судді продовжують розгляд справи за конституційним поданням 142 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення окремого положення абзацу четвертого преамбули Конституції України, - йдеться у повідомленні.

У КСУ заплановано проведення засідання Великої палати суддів щодо розгляду питання про відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності конституційності окремих положень КПК та питання щодо подовження строку постановлення колегіями суддів ухвал про відкриття або про відмову у відкритті конституційного провадження у справах за конституційними скаргами та конституційним поданням.

Читайте також

Усі засідання КСУ проводитимуться у закритій частині.

Нагадаємо, 10 листопада КС вчергове відклав розгляд справ через відсутність кворуму.

Народна депутатка від "Слуги народу" Галина Янченко заявила, що утримання одного судді обходиться бюджету, а саме платникам податків, у 21 мільйон гривень на рік.

У Конституційному суді України назвали некоректною заяву Янченко про те, що утримання одного судді цього органу обходиться державі у 21 мільйон гривень на рік.

У КСУ заявили, що фінансування Конституційного суду України за 10 місяців 2020 року коштувало державі 211 мільйонів гривень, а за весь 2019 рік – 254 мільйони гривень.

Читайте також наш матеріал: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ.