У КСУ прокоментували відмову суддів брати участь у засіданнях

Судді відмовилися на невизначений термін від участі у роботі КСУ
У КСУ прокоментували відмову суддів брати участь у засіданнях
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
5 Листопада 2020, 21:29
читать на русском

Конституційний суд тимчасового втратив кворум, оскільки деякі судді у четвер, 5 листопада, перед початком пленарного зібрання оголосили, що не будуть брати участь у засіданнях.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Низка суддів на початку пленарного засідання КСУ під час розгляду "земельних" питань, заявили, що вважають неприпустимою публікацію в ЗМІ проєктів рішень Конституційного Суду, тому вони відмовилися на невизначений термін від участі у роботі КСУ.

За інформацією ЗМІ , у суді пояснили, що це триватиме: "До нормалізації ситуації навколо Конституційного Суду, легітимним способом".

Зазначимо, що для кворуму КСУ потребує 12 із 18 суддів.

Раніше повідомлялось, що чотири судді Конституційного суду, які голосували проти рішення про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, відмовились брати участь в засіданнях через публікацію в ЗМІ проєктів рішень суду.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Своєю чергою, голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради є ознаки конституційного перевороту в Україні.

Читайте також

1 листопада Зеленський розповів, що Конституційний суд вирішив знищити все, чого домігся Майдан.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що через кризу, яку влаштував Конституційний суд, Україну чекають серйозні проблеми у відносинах із Заходом.

Читайте також наш матеріал: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ

1