Чортіться звідси: під офісом Зеленського мітингували за Стерненка

Ексклюзив
Перед учасниками виступив Стерненко по аудіозв’язку
Ексклюзив
30 Травня, 20:06 314

У Києві біля Офісу президента відбулась акція протесту "Стерненку волю", яку провели у підтримку активіста Сергія Стерненка, якому суд оголосить вирок найближчими днями. Про це повідомляє кореспондент Парламент.UA.

Кияни прийшли до офісу Зеленського у неділю, 30 травня. За попередніми даними на акції було понад 3 тисячі осіб. Під час події слово брали: журналіст Денис Казанський, активіст Роман Ратушний та адвокат Віталій Коломієць.

Люди прийшли з плакатами: "Стерненку волю", "Сьогодні його, а завтра нас", "Чортіться звідси" та багатьма іншими. Також до порогу президента принесли двері та великий плакат, на якому Зеленського порівнюють із президентом Лукашенком.

Акція "Волю Стерненку" біля офісу президента (фото: Парламент.UA)

Також аудіозв’язком виступав сам Стерненко, який не зміг прийти на акцію, бо він перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Організатори завершили акцію та пообіцяли зібратися завтра.

Також акції протесту пройшли у таких містах України: Рівне, Вінниця, Львів, Дніпро, Генічеськ, Кропивницький, Харків, Запоріжжя, Івано-Франківськ та Полтава.

Нагадаємо, 14 травня Одеський апеляційний суд відмовив активісту Сергію Стерненку та Руслану Демчуку у зміні запобіжного заходу. Чоловіки перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте також

Контекст. 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка.

Із зали суду Стерненко зателефонував, за його словами, президентові Зеленському. У слухавку він подякував гарантові за вирок, на іншому кінці зв’язок майже одразу ж обірвався. Після чого Стерненко розповів, що особисто зустрічався з президентом і той обіцяв йому посаду.

Своєю чергою прессекретарка Зеленського Юлія Мендель у коментарях кільком виданням заявила, що Зеленський не отримував дзвінка від Стерненка з зали суду, а також не втручався у розслідування та нічого не пропонував активістові. Проте адвокат Стерненка Масі Наєм звинуватив Мендель у брехні та підкреслив, що пропозиція посади відбувалась при свідках.

Стерненко написав листа, у якому запевнив, що перебуває в одеському СІЗО і попросив усіх боротись до кінця та не мовчати. Також активіст не звертатиметься з проханням про помилування до Зеленського.