Чортіться звідси: під офісом Зеленського мітингували за Стерненка

Перед учасниками виступив Стерненко по аудіозв’язку
Ексклюзив
Чортіться звідси: під офісом Зеленського мітингували за Стерненка
Акція “Волю Стерненку” біля офісу президента (фото: Парламент.UA)
30 Травня 2021, 20:06
читать на русском

У Києві біля Офісу президента відбулась акція протесту "Стерненку волю", яку провели у підтримку активіста Сергія Стерненка, якому суд оголосить вирок найближчими днями. Про це повідомляє кореспондент Парламент.UA.

Кияни прийшли до офісу Зеленського у неділю, 30 травня. За попередніми даними на акції було понад 3 тисячі осіб. Під час події слово брали: журналіст Денис Казанський, активіст Роман Ратушний та адвокат Віталій Коломієць.

Люди прийшли з плакатами: "Стерненку волю", "Сьогодні його, а завтра нас", "Чортіться звідси" та багатьма іншими. Також до порогу президента принесли двері та великий плакат, на якому Зеленського порівнюють із президентом Лукашенком.

Акція "Волю Стерненку" біля офісу президента

Акція "Волю Стерненку" біля офісу президента (фото: Парламент.UA)

Також аудіозв’язком виступав сам Стерненко, який не зміг прийти на акцію, бо він перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Організатори завершили акцію та пообіцяли зібратися завтра.

Також акції протесту пройшли у таких містах України: Рівне, Вінниця, Львів, Дніпро, Генічеськ, Кропивницький, Харків, Запоріжжя, Івано-Франківськ та Полтава.

Нагадаємо, 14 травня Одеський апеляційний суд відмовив активісту Сергію Стерненку та Руслану Демчуку у зміні запобіжного заходу. Чоловіки перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте також

Контекст. 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка.

Із зали суду Стерненко зателефонував, за його словами, президентові Зеленському. У слухавку він подякував гарантові за вирок, на іншому кінці зв’язок майже одразу ж обірвався. Після чого Стерненко розповів, що особисто зустрічався з президентом і той обіцяв йому посаду.

Своєю чергою прессекретарка Зеленського Юлія Мендель у коментарях кільком виданням заявила, що Зеленський не отримував дзвінка від Стерненка з зали суду, а також не втручався у розслідування та нічого не пропонував активістові. Проте адвокат Стерненка Масі Наєм звинуватив Мендель у брехні та підкреслив, що пропозиція посади відбувалась при свідках.

Стерненко написав листа, у якому запевнив, що перебуває в одеському СІЗО і попросив усіх боротись до кінця та не мовчати. Також активіст не звертатиметься з проханням про помилування до Зеленського.

1