Стерненку відмовили у зміні запобіжного заходу

Також суд відмовив активісту у можливості відбувати арешт у Києві
Стерненку відмовили у зміні запобіжного заходу
Андрій Писаренко, Сергій Стерненко, Масі Найєм (фото: УНІАН)
14 Травня 2021, 17:33
читать на русском

Одеський апеляційний суд відмовив активісту Сергію Стерненку та Руслану Демчуку у зміні запобіжного заходу. Чоловіки перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Про це повідомив Стерненко (досьє Сергія Стерненка) у Facebook.

Адвокати вимагали звільнення Стерненко з-під домашнього арешту та передання на поруки народного депутата від "Голосу" Романа Лозинського.

Суд відмовив мені та Руслану Демчуку у зміні запобіжного заходу. Нас залишили під цілодобовим домашнім арештом, - написав активіст.

Також суд відмовив Стерненку у можливості відбувати арешт у Києві, а не в Одесі.

Наступне засідання відбудеться 20 травня о 14:30.


Контекст. 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка.

Із зали суду Стерненко зателефонував, за його словами, президентові Зеленському. У слухавку він подякував гарантові за вирок, на іншому кінці зв’язок майже одразу ж обірвався. Після чого Стерненко розповів, що особисто зустрічався з президентом і той обіцяв йому посаду.

Своєю чергою прессекретарка Зеленського Юлія Мендель у коментарях кільком виданням заявила, що Зеленський не отримував дзвінка від Стерненка з зали суду, а також не втручався у розслідування та нічого не пропонував активістові. Проте адвокат Стерненка Масі Наєм звинуватив Мендель у брехні та підкреслив, що пропозиція посади відбувалась при свідках.

Стерненко написав листа, у якому запевнив, що перебуває в одеському СІЗО і попросив усіх боротись до кінця та не мовчати. Також активіст не звертатиметься з проханням про помилування до Зеленського.

Читайте також