Данілов прокоментував запрошення Симоньян на роботу для журналістів заборонених каналів

Секретар РНБО наголосив, що журналістика і пропаганда – це дві дуже різні речі
Данілов прокоментував запрошення Симоньян на роботу для журналістів заборонених каналів
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
5 Лютого 2021, 18:43
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов подякував головному редактору російського державного телеканалу RT та інформагентства "Россия сегодня" Маргариті Симоньян за пропозицію працевлаштувати в Москві колишніх співробітників телеканалів ZIK, NewsOne, та "112 України", на яких були накладені санкції.

Про це він сказав під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму "Санкції проти російської пропаганди".

Я ще хотів би подякувати людині з Москви, яка запропонувала їм всім повернутись додому, в Москву, вона запропонувала там роботу. Я їм за це дуже вдячний, хай забирають, - сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що виступає за прозоре фінансування будь-яких засобів масової інформації та професійність журналістів. Але категорично проти того, щоб фінансування ЗМІ відбувалося в непублічний спосіб.

І це та ситуація, коли ми можемо поставити все з голови на ноги, щоб ми розуміли, що відбувається. Тому що сьогодні виявляється, що є заява, що нібито на цих каналах працювали 1,5 тисячі людей. Але у нас є офіційна довідка про кількість людей, яка працювала на цих каналах, - сказав він.

Читайте також

За словами Данілова, останнім часом у ЗМІ збільшується як кількість, так і проблема компетентності як молодих журналістів, так і експертів в геометричній прогресії.

Якщо людина називає себе журналістом, вона має відповідати певним критеріям журналістики. Тому що журналістика і пропаганда – це дві дуже різні речі, - сказав він.

Він зауважив, що для людей, які виходять в ефір та взагалі в інформаційний простір,  дуже важливо відчувати свою відповідальність за ту державу, на території якої вони живуть.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Закриття каналів Медведчука: думки депутатів та світова реакція"

1