Депутати-мільйонери від ОПЗЖ Льовочкіни втекли за кордон та мовчать про війну – "Схеми"

З 24 лютого суспільство не почуло ні заяв, ні окреслених позицій від одних із найбагатших українських політиків
Депутати-мільйонери від ОПЗЖ Льовочкіни втекли за кордон та мовчать про війну – "Схеми"
Юлія та Сергій Льовочкіни / Фото: corruption.ws
5 Травня 2022, 12:32
читать на русском

Народні депутати-мільйонери від "Опозиційної платформи - За життя" Сергій та Юлія Льовочкіни до початку повномасштабної війни покинули України та досі не повернулись. Ймовірно, Юлія Льовочкіна, проживає на своїй на віллі у Франції, місцеперебування Сергія Льовочкіна досі невідоме.

Про це йдеться у матеріалі "Схем" (Радіо Свобода) підготовленому у партнерстві з французькою щоденною регіональною газетою Nice-Matin. Розслідувачі відвідали віллу Льовочкіних на Лазуровому узбережжі у Франції.

Сергій та Юлія Льовочкіни - одні з найбагатших українських політиків, які зберігали суттєвий вплив на державне управління фактично за будь-якої влади, повністю зникли з інформаційного простору і досі не виступили з публічними заявами щодо російської агресії.

Журналісти "Схем" від джерел у прикордонній службі з'ясували, що Сергій Льовочкін вилетів з України 10 лютого 2022 року у Венецію (Італія). До сьогодні народний депутат в Україну не повертався.

Його сестра, депутатка Юлія Льовочкіна також не поверталася в Україну. 26 січня 2022 року вона вилетіла в Ніццу (Франція) разом із чоловіком, керівником "Київгазу" Андрієм Вінграновським.

За допомогою джерел у правоохоронних органах "Схеми" встановили, що відтоді український мобільний номер Юлії Льовочкіної зареєстрований у роумінгу в Франції.

Вілла Льовочкіних поблизу Ніцци

Вілла Льовочкіних розташована у Сен-Жан-Кап-Ферра на Лазуровому узбережжі, а зареєстрована на датську компанію Glorietta Investments I APS.

Юлія Льовочкіна вказала у своїй декларації, що є бенефіціарною власницею цієї компанії і разом із Сергієм Льовочкіним та членами родини користується французькою нерухомістю своєї данської фірми.

Вілла Льовочкіних у Франції / Фото: Радіо Свобода

Прилеглі до маєтку Льовочкіних вулиці заповнені автівками з українськими номерними знаками.

Фото: Радіо Свобода

Серед припаркованих автомобілів немає тих, які зареєстровані прямо на Сергія та Юлію Льовочкіних. Журналістам вдалося зафіксувати мікроавтобус Volkswagwen. Джерела у поліції повідомили, що він належить Олегу Миколайовичу Титаренку. Він – давній соратник та менеджер бізнес-структур Льовочкіних, їхній партнер. Наприклад, очолював банк Льовочкіних "Кліринговий дім".

У матеріалі "Схем" піднято кілька актуальних та важливих питань в період воєнного стану:

  • Чому депутати ігнорують засідання парламенту, як допомагають своїм виборцям переживати труднощі воєнного часу?
  • Як оцінюють дії Володимира Путіна в Україні?
  • Чому Сергій Льовочкін – багаторічний політичний важковаговик – протягом цього часу досі не виступив із заявою, у якій би доніс свою позицію стосовно війни у країні, в якій збагатився?

З 24 лютого суспільство не почуло ні заяв, ні окреслених позицій одних з найбільш заможних українських політиків стосовно війни Росії проти України, – зазначили журналісти.

Юлія Льовочкіна не відповіла на дзвінки журналістів "Схем", прочитала повідомлення у месенджері, але проігнорувала їх.

Водночас Сергій Льовочкін також проігнорував усі дзвінки та повідомлення від Радіо Свобода, з якими журналісти звертались до нього протягом місяця.

Нагадаємо, що ЗМІ з'ясували, де і як живе донька підозрюваного в держзраді народного депутата Тараса Козака Роксолана.

Читайте також

1