Уряд планує до кінця тижня доопрацювати план дій щодо підтримки бізнесу та підприємців

Уряд розробив план дій з підтримки бізнесу та окремих галузей
Уряд планує до кінця тижня доопрацювати план дій щодо підтримки бізнесу та підприємців
Протести підприємців у Києві Фото: SaveФОП у Фейсбук
23 Листопада 2020, 17:51
читать на русском

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства цього тижня планує допрацювати показники з підтримки окремих галузей, які постраждали через запровадження карантинних обмежень.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Президент України Володимир Зеленський наголосив про необхідність відновлення всіх економічних програм, а також про плани розпочати нові, щоб допомогти якомога більшій кількості людей, оскільки епідемічна ситуація по всьому світу впливає на економіку.

У цьому контексті Шмигаль повідомив, що минулого тижня за дорученням президента (досьє Зеленського) уряд розробив план дій з підтримки бізнесу та окремих галузей, а цього тижня уряд планує підтримати окремі галузі, що постраждали від карантинних обмежень.

А вже цього тижня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має допрацювати показники з підтримки окремих галузей, які постраждали через запровадження карантинних обмежень. Держава підтримає підприємців, – сказав Шмигаль.

Читайте також

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада.

У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава буде однаково застосовувати санкції до всіх порушників карантину вихідного дня.

Лікарі вважають, що в Україні доведеться запровадити жорсткий карантин. На їхню думку, зростання кількості випадків коронавірусу і введення жорсткого карантину неминуче.

Фахівці Київської школи економіки проаналізували ситуацію з COVID-19 в Україні та дійшли висновку, що карантин вихідного дня не зупинить хвилю поширення коронавірусної недуги.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріаліКарантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.

1