Для "слуг народу" створили програму визначення деструктивності депутата

Для нардепів створили новий мобільний додаток "Фракція СН"
Для "слуг народу" створили програму визначення деструктивності депутата
Мобільний телефон (Фото: Pexels)
27 Січня 2021, 18:46
читать на русском

Для народних депутатів від "Слуги народу" створили новий мобільний додаток "Фракція СН", за допомогою якого можна визначити ефективність кожного нардепа фракції.

Про це розповіли джерела у фракції "Слуга народу".

Мобільний додаток "Фракція СН" (Фото: Страна.ua)

Інтерфейс програми виконаний в партійних зелених кольорах. У кожного депутата є свій профіль. В меню є пункти: фракція, група, депутати, інфографіки, законопроєкт ТОП, F.A.Q., технічна підтримка. У додатку депутати можуть подивитися законопроєкт, свою ефективність як проголосував, а також подивитися, хто прогулює, а хто відвідує все засідання. Також нардепи можуть вести свій рейтинг продуктивності і відзначати деструктивність колег по парламенту.

Завантажити платформу безкоштовно може будь-який користувач, але функціонал і наповнення довідника будуть сильно відрізняться. Версія для "неслуг" значно скорочена.

У мене 21 місце по ефективності і 192 по деструктивності. Тобто, я досить конструктивний депутат, - повідомив виданню "Страна" глава президентської партії Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка), рейтинг ефективності якого 95% згідно з новою програмою.

Найдеструктивнішим у фракції виявився Олександр Дубінський (досьє Олександра Дубінського) (28% ефективності). На питання, як формується цей рейтинг, Корнієнко відповів так: "Думаю, що це кількість голосувань не разом з фракцією".

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж "Слуги народу" вже зібрали понад 200 підписів за призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики і внесли подання до Кабміну. Голосування за кандидатуру Вітренка на посаду міністра енергетики, ймовірно, відбудеться у Верховній Раді у четвер, 28 січня.

Раніше, 26 січня, Верховна Рада України проголосувала у другому читанні за закон про всеукраїнський референдум, запропонований президентом Володимиром Зеленським (досьє Володимира Зеленського). Більшість із 255 голосів "за" забезпечили нардепи фракції "Слуга народу".

Крім того, у січні пропрезидентська партія "Слуга народу" опустилася у рейтингу уподобань виборців на четверте місце.

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в другій половині січня, відносно найбільше голосів отримала б партія "ОПЗЖ", за яку віддали б свій голос 15,7% серед усіх респондентів і 20,7% серед тих, хто визначився з вибором. На другому місці – "ЄС", яку підтримують 11,6% серед усіх респондентів і 15,3% серед тих, хто визначився з вибором. Третє місце ділять "Батьківщина" (відповідно, 9,5% і 12,6%) та "Слуга народу" (8,5% і 11,2%).

1