"Слуги народу" ініціюють створення ТСК для розслідування окупації Криму

Відповідний проєкт постанови подано до Верховної Ради
"Слуги народу" ініціюють створення ТСК для розслідування окупації Криму
Кримська платформа (Фото: МЗС)
27 Січня 2021, 14:55
читать на русском

Народна депутатка від фракції "Слуга народу" Єлизавета Богуцька подала до Верховної Ради України проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування причин окупації Криму.

Про це сама Богуцька написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Все-таки сьогодні подаю до Верховної Ради Постанову про реєстрацію ТСК про розслідування, чому стала можлива окупація Криму, - повідомила нардепка.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж "Слуги народу" вже зібрали понад 200 підписів за призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики і внесли подання до Кабміну. Голосування за кандидатуру Вітренка на посаду міністра енергетики, ймовірно, відбудеться у Верховній Раді у четвер, 28 січня.

Раніше, 26 січня, Верховна Рада України проголосувала у другому читанні за закон про всеукраїнський референдум, запропонований президентом Володимиром Зеленським (досьє Володимира Зеленського). Більшість із 255 голосів "за" забезпечили нардепи фракції "Слуга народу".

Крім того, у січні пропрезидентська партія "Слуга народу" опустилася у рейтингу уподобань виборців на четверте місце.

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися в другій половині січня, відносно найбільше голосів отримала б партія "ОПЗЖ", за яку віддали б свій голос 15,7% серед усіх респондентів і 20,7% серед тих, хто визначився з вибором. На другому місці – "ЄС", яку підтримують 11,6% серед усіх респондентів і 15,3% серед тих, хто визначився з вибором. Третє місце ділять "Батьківщина" (відповідно, 9,5% і 12,6%) та "Слуга народу" (8,5% і 11,2%).

1