ДТП за участі автівки Ярославського: олігарх вперше виступив з офіційною заявою

Бізнесмен каже, що готовий брати участь у слідчих діях, "як тільки дозволить графік"
ДТП за участі автівки Ярославського: олігарх вперше виступив з офіційною заявою
ДТП за участі авто з кортежу Ярославського Фото: dbr.gov.ua
17 Лютого 2022, 18:06
читать на русском

Харківський бізнесмен Олександр Ярославський, якого звинувачують у причетності до смертельної ДТП, виступив з офіційною заявою вперше з початку розслідування аварії.

Його заяву опубліковано на сайтах DCH та ФК "Металіст".

Ярославський звинуватив слідство в упередженості:

На жаль, манера проведення слідчих дій, у яких публічно згадується моє прізвище, дуже погано вписується в правове поле. Створюється відчуття, що винного вже призначили й тепер підганяють під це доказову базу у найгірших традиціях "політичної доцільності".

Бізнесмен висловив здивування, що "у справі, яку взяли під особистий контроль голова МВС та генеральний прокурор", зникли докази:

Про яке неупереджене слідство можна говорити, коли при розслідуванні звичайної справи про дорожньо-транспортну пригоду очевидні відверті спроби дестабілізувати моє приватне життя та мої робочі процеси? Де це бачено, щоб обставини ДТП з'ясовували, чинячи тиск на бізнес? Яку законність мені можуть гарантувати пан міністр і пані генеральна прокурорка, якщо на сьогодні вже є упереджене ставлення та подвійні стандарти правозастосування?

Ярославський зазначив, що він "не олігарх" та не має "кишенькових ЗМІ та політиків". Також, що він не має "наміру терпіти несправедливе ставлення до себе, яке може кинути тінь на моє чесне ім'я і позначитися на роботі трудових колективів компаній, що належать мені".

Він пообіцяв, що як тільки "дозволить графік", готовий особисто взяти участь у всіх слідчих діях, "щоб встановити правду і не допустити фальсифікації та політизації справи".


Нагадаємо, що 9 лютого близько 23 години у районі 534 км автодороги "Київ-Харків-Довжанський" автомобіль скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 40 років. У результаті ДТП пішохід загинув. Водій не зупинився і покинув місце аварії. Зранку до ГУНП в Харківській області звернувся водій підприємства, що належить відомому в регіоні бізнесмену Олександру Ярославському. Він стверджував, що був за кермом авто, що збило пішохода.

Поліція підготувала водію підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Однак, згодом з’ясувалось, що в момент аварії він перебував в іншому місці.

Сам Ярославський у коментарі журналістам заявив, що всю ніч спав удома і про ДТП нічого не знає. 10 лютого його чартерний літак вилетів до Лондона. Ярославський сказав, що планував зустріч з родиною.

11 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив очільника поліції Харківської області Станіслава Перліна. А розслідування ДТП взяла під особистий контроль генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Монастирський 15 лютого заявив, що з моргу дивним чином зникли речі загиблого у цій ДТП чоловіка. Однак вони знайшлися вже на наступний день - їх підкинули назад до моргу.

Читайте також