У Харкові з моргу вкрали речі чоловіка, який загинув в ДТП за участі кортежу Ярославського (відео)

Поліція відкрила нове кримінальне провадження - службова недбалість
У Харкові з моргу вкрали речі чоловіка, який загинув в ДТП за участі кортежу Ярославського (відео)
Морг / Фото: wikipedia.org
15 Лютого 2022, 16:56
читать на русском

З харківського моргу викрали речові докази, зокрема одяг, які належали загиблому чоловікові в ДТП за участі кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Харківської області, зазначивши, що за цим фактом було відкрите кримінальне провадження.

Так, до втрати речових доказів по справі, відкритій в рамках досудового розслідування обставин ДТП, що сталась 9 лютого на автодорозі на Харківщині, призвело халатне ставлення  до своїх обов’язків працівників Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Слідчі СУ ГУНП в Харківській області внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

В рамках нового досудового розслідування поліцейські встановили перелік співробітників закладу та провели невідкладні слідчі дії, зокрема 5 обшуків та 9 оглядів. Слідчі дії були проведені в приміщенні моргу, за адресами мешкання працівників, а також у їх транспортних засобах.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у відеозверненні заявив, що вчора, 14 лютого, стало відомо, що з переліку речових доказів у морзі зник одяг загиблої людини.

Також вчора за цим фактом поліцією негайно проведено 11 невідкладних обшуків. Відкрито кримінальне провадження за статтею приховування доказів. Очевидно, що хтось дуже не хоче нести відповідальність за скоєне..., - заявив міністр.

Монастирський закликав швидше повернутись Ярославського до України, оскільки до нього у правоохоронців є багато запитань.

Нагадаємо, що 9 лютого близько 23 години у районі 534 км автодороги "Київ-Харків-Довжанський" автомобіль скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 40 років. У результаті ДТП пішохід загинув. Водій не зупинився і покинув місце аварії. Зранку до ГУНП в Харківській області звернувся водій підприємства, що належить відомому в регіоні бізнесмену Олександру Ярославському. Він стверджував, що був за кермом авто, що збило пішохода.

Поліція підготувала водію підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Однак, згодом з’ясувалось, що в момент аварії він перебував в іншому місці.

Сам Ярославський у коментарі журналістам заявив, що всю ніч спав удома і про ДТП нічого не знає. 10 лютого його чартерний літак вилетів до Лондона. Ярославський сказав, що планував зустріч з родиною.

11 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирький звільнив очільника поліції Харківської області Станіслава Перліна. А розслідування ДТП взяла під особистий контроль генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Читайте також