ДТП за участі кортежу Ярославського: ДБР розслідує спробу фальсифікації справи

Очільник бюро обіцяє об’єктивне розслідування
ДТП за участі кортежу Ярославського: ДБР розслідує спробу фальсифікації справи
ДТП за участі авто з кортежу Ярославського Фото: dbr.gov.ua
11 Лютого 2022, 13:33
читать на русском

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи ДТП з кортежем відомого харківського бізнесмена Олександра Ярославського.

Як повідомив керівник ДБР Олексій Сухачов, розпочато досудове розслідування за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 ККУ).

Сухачов наголосив, що Бюро негайно відреагувало на спроби фальсифікації резонансного кримінального провадження.

Усі без виключення розслідування мають здійснюватися об’єктивно і неупереджено, не зважаючи ні на прізвища, ні на гроші, ні на попередні здобутки чи посади. Бюро завжди діяло, керуючись принципами верховенства права і не «призначало» винних, навіть через суспільний тиск, - сказав він.

Очільник ДБР запевнив, що всі провадження будуть ретельно розслідувані і справжні винуватці будуть притягнуті до відповідальності.

Як відомо, 9 лютого близько 23 години у районі 534 км автодороги "Київ-Харків-Довжанський" автомобіль скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 40 років. У результаті ДТП пішохід загинув. Водій не зупинився і покинув місце аварії. Зранку до ГУНП в Харківській області звернувся водій підприємства, що належить відомому в регіоні бізнесмену Олександру Ярославському. Він стверджував, що був за кермом авто, що збило пішохода.

Поліція підготувала водію підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Однак, згодом з’ясувалось, що в момент аварії він перебував в іншому місці.

Сам Ярославський у коментарі журналістам заявив, що всю ніч спав удома і про ДТП нічого не знає. 10 лютого його чартерний літак вилетів до Лондона. Ярославський сказав, що планував зустріч з родиною.

11 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирький звільнив очільника поліції Харківської області Станіслава Перліна. А розслідування ДТП взяла під особистий контроль генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Читайте також

1