ДТП за участі Ярославського: олігарх прийде на допит у прокуратуру

Ярославський вже здав біологічні зразки для ДНК-експертизи
ДТП за участі Ярославського: олігарх прийде на допит у прокуратуру
Олександр Ярославський (Фото: ФК Металіст)
12 Липня 2022, 21:08
читать на русском

Харківський олігарх Олександр Ярославський, якого підозрюють у причетності до смертельної ДТП, повернувся в Україну та погодився співпрацювати зі слідством.

Про це пише "Українська правда".

Видання повідомляє, що у пункті пропуску "Малий Березний" на кордоні зі Словаччиною Ярославський з адвокатом поспілкувався з представником прокуратури та дав згоду на проходження ДНК-експертизи, яка має визначити, хто перебував за кермом авто його кортежу.

Після перетину кордону бізнесмен має приїхати до прокуратури на допит як свідок.


Нагадаємо, що 9 лютого близько 23 години у районі 534 км автодороги "Київ-Харків-Довжанський" автомобіль скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 40 років. У результаті ДТП пішохід загинув. Водій не зупинився і покинув місце аварії. Зранку до ГУНП в Харківській області звернувся водій підприємства, що належить відомому в регіоні бізнесмену Олександру Ярославському. Він стверджував, що був за кермом авто, що збило пішохода.

Поліція підготувала водію підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Однак, згодом з’ясувалось, що в момент аварії він перебував в іншому місці.

Сам Ярославський у коментарі журналістам заявив, що всю ніч спав удома і про ДТП нічого не знає. 10 лютого його чартерний літак вилетів до Лондона. Ярославський сказав, що планував зустріч з родиною.

11 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив очільника поліції Харківської області Станіслава Перліна. А розслідування ДТП взяла під особистий контроль генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Монастирський 15 лютого заявив, що з моргу дивним чином зникли речі загиблого у цій ДТП чоловіка. Однак вони знайшлися вже на наступний день - їх підкинули назад до моргу.

Читайте також