Дуже поганий момент: Резніков не поїде послом до Лондона - ЗМІ

Посольство Британії ніякого офіційно запиту від української сторони з приводу призначення Резнікова послом не отримувало
Важливо
Дуже поганий момент: Резніков не поїде послом до Лондона - ЗМІ
Олексій Резніков Фото: УНІАН
26 Вересня 2023, 06:06
читать на русском

Колишнього міністра оборони України Олексія Резнікова, швидше за все, не призначать послом у Велику Британію.

Про це розповіли журналісти "Української правди" Роман Кравець та Роман Романюк із посиланням на свої джерела у подкасті УП-2

За даними журналістів УП, посольство Британії ніякого офіційно запиту від української сторони з приводу призначення Резнікова послом не отримувало.

Кілька представників української влади розповіли, що такого призначення не буде.

Як пояснив один із топпредставників влади, зараз дуже поганий момент призначати Резнікова, бо у Великій Британії проходять вибори – і в чинній владній партії та в опозиції можуть використати це для дискусії у своїх політичних цілях.

Хоча немає даних про те, що сам Резніков був залучений у корупційні схеми, й проти нього не висунуто звинувачень, сам контекст його звільнення – корупційний, тож у британських виданнях ім’я Резнікова як посла пов'язували б із корупційними скандалами.

Тому є сумнів, що призначення Резнікова відбудеться.

Сам Резніков, ще перебуваючи на посаді міністра, казав, що на інші посади не збирається, але він міг би розглянути такі пропозиції. Тепер Резніков нібито очікує, що залишиться в Україні, кажуть люди з його оточення.

За даними УП, у влади поки немає кандидатів на посаду посла України у Великій Британії, хоча ця країна є дуже важливим союзником та "драйвером" допомоги Україні.

Нагадаємо, Рада підтримала відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони.

Після кількох скандалів, пов'язаних з закупівлями Міноборони, ЗМІ почали все частіше говорити про відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Джерела повідомляли про заміну Резнікова Умєровим. Пізніше президент України Володимир Зеленський підтвердив цю інформацію.

Раніше в ЗМІ з'явилося розслідування про те, що Міноборони нібито закупило в турецької фірми Vector avia hava araçlari зимові куртки для військових, але за завищеною ціною. Ціна курток під час доставки, за даними розслідування, зросла втричі. Крім того, ЗМІ з'ясували, що з Туреччини в Україну прибули насправді не зимові куртки, а - літні.

Розповів про це і журналіст Михайло Ткач, додавши, що до оборудки нібито причетний племінник нардепа Геннадія Касая, який входить до оборонного комітету ВР.

Читайте також

1