Два роки роботи Верховної Ради: скільки законів ухвалили нардепи IX скликання

Більшість законів ухвалили представники монобільшості
Важливо
Два роки роботи Верховної Ради: скільки законів ухвалили нардепи IX скликання
Верховна Рада (фото: president.gov.ua)
16 Серпня 2021, 18:55
читать на русском

Впродовж двох років роботи Верховної Ради IX скликання народні депутати ухвалили 480 законів.

Про це свідчать дані Громадської мережі ОПОРА.

Зазначається, що усього за два роки роботи Верховної Ради ухвалено 306 законів, які ініціювали народні депутати (ще 93 ухвалені закони авторства президента, 81 – уряду). Тобто усього - 480.

До розробки 289 ухвалених законів (94%) долучилися депутати зі "Слуги народу", до 79 (26%) – з ВО "Батьківщина", до 77 законів (25%) – депутати з "Голосу", до 65 (21%) – "ОПЗЖ" та "Довіри", до 61 (20%) – "За майбутнє", до 60 (20%) – "Європейської Солідарності", - повідомили в ОПОРІ.

Фракції та закони, дев'яте скликання

Фракції та закони, дев'яте скликання Фото: oporaua.org

Зазначимо, що монобільшість Ради IX скликання - це депутати від "Слуги народу" (254 мандати). При цьому аналіз голосувань показує, що за перші два роки роботи парламенту лише у 23% випадків партія президента ухвалювала рішення силами своїх депутатів. В інших випадках, ухвалювати рішення допомагали депутати з опозиційних фракцій та груп, а також позафракційні депутати.

Як пише ОПОРА, "Слуга народу" найчастіше спільно голосує з групою "Довіра" (27%) та фракцією "Голос" (24%). Далі в рейтингу іде "Європейська Солідарність" (18%), ВО "Батьківщина" (15%), депутатська група "За майбутнє" (14%). Найменше "Слуга народу" сумісно голосує з "Опозиційною платформою – За життя", лише у 4% випадків.

Сумісні голосування зі Слугою народу Фото: oporaua.org

Про те, чим займались народні депутати IX скликання, читайте у матеріалі Парламент.UA: Підсумки роботи Ради: закони, які змінили життя кожного українця

Читайте також

1