Дві партії відмовились голосувати за надання Україні статусу основного союзника поза НАТО

Відповідний законопроєкт підготував депутат від ЄС Гончаренко
Дві партії відмовились голосувати за надання Україні статусу основного союзника поза НАТО
Фото: УНІАН
8 Вересня 2021, 11:02
читать на русском

Народні депутати від "Опозиційної платформи - За життя" відмовились брати участь у позачерговій сесії щодо питання надання Україні статусу основного союзника поза НАТО. При цьому "Слуга народу" не підтримуватимуть цю ініціативу.

Про це у своєму телеграм-каналі розповів нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Шуфрич з трибуни Ради: ОПЗЖ не братиме участь у позачерговій сесії з питання надання Україні статусу основного союзника поза НАТО Російські консерви вже вибухають, - написав Гончаренко.

Як повідомив Telegram-канал PavlovskyNEWS, "Слуги народу" теж не мають наміру голосувати за звернення до Конгресу США з проханням присвоїти Україні статус основного союзника поза НАТО.

За словами голови партії Олександра Корнієнка, опозиція втрачає підтримку людей, тому через бажання маніпулювати на темі нацбезпеки депутат від ЄС Олексій Гончаренко і підготував такий документ.

Корнієнко зазначив, що шлях в НАТО вже закріплений в Конституції України. Тому голова партії заявив, що його фракція при голосуванні буде спиратися на рішення профільного комітету, який не підтримав документ.

Як розповів "слуга" Олексій Устенко, цю ініціативу представила "Європейська солідарность", тому партія президента може взагалі проігнорувати позачергове засідання, або проголосують жовтою кнопкою.

Ще один слуга-депутат Микола Тищенко вважає, що найбільший успіх уже досягнуто на зустрічі Зеленського і Байдена у Вашингтоні, тому звернення до Конгресу буде недоцільним.

Нагадаємо, що посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова заявила, що Україні не потрібен статус основного союзника поза НАТО (MNNA).

Читайте також