Екскерівник ОП заявив, що нардепам зі "Слуги народу" платять доларами за правильні голосування

У конвертах можна отримати і 20 тисяч доларів
Екскерівник ОП заявив, що нардепам зі "Слуги народу" платять доларами за правильні голосування
Гроші (Фото: pexels)
15 Грудня 2021, 17:22
читать на русском

Колишній керівник Офісу президента Андрій Богдан переконаний, що народні депутати від "Слуги народу" отримують зарплатню в конвертах.

Про це Богдан сказав в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Я чув, платять. Це взагалі велика, довга історія. Це все треба розуміти степ бай степ. Чесно: бачив плахту, як це працює. Ось у депутата є зарплата: скажімо, умовно 20 [тис.] Не гривень, так. Якщо ти не голосуєш, то тебе штрафують. І твоя зарплата зменшується. І там ось такі плахти роздають, де ось від твоєї зарплати й далі... "За цей закон ти не голосував, за цей не голосував... Узагалі нуль, – розповів він.

За його словами, дохід кожного представника "Слуги народу" залежить від посаду, яку той обіймає. Своєю чергою НАБУ не займається цим питанням: "Бо в них немає прокурора САП. А прокурора не призначають. Уже півтора року не призначають. А якщо призначать, що? Почнуться ж облави".

Нагадаємо, що померлий народний депутат з депутатської групи "За майбутнє" Антон Поляков надав свідчення до НАБУ про те, що "слугам" роздавали гроші в конвертах у туалеті Верховної Ради після голосування закону про олігархів.

Народна депутатка від "За майбутнє" Анна Скороход, яка раніше була в "Слузі народу", підтвердила інформацію про те, що "слуги" отримують ще зарплатню в конвертах.

Втім, колишній перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко спростував інформацію, заявивши, що жодні гроші не роздавав і не отримував.

Читайте також

1