Експерт розповів, чому зіпсувались стосунки між Зеленським та Леросом

Зеленський від початку не був "новим" за своєю суттю
Ексклюзив
Експерт розповів, чому зіпсувались стосунки між Зеленським та Леросом
Народний депутат Гео Лерос та президент України Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
25 Листопада 2021, 08:46
читать на русском

Голова громадської організації "Асоціація Політичних Наук" Дмитро Сінченко вважає, що стосунки між Володимиром Зеленським і Гео Леросом зіпсувалися, коли останній зрозумів, що лідер його партії не бажає змінювати корупційну систему. Мовляв, президент покриває цю систему, тримаючи біля себе Андрія Єрмака (досьє Андрія Єрмака), якого Лерос "обґрунтовано звинуватив у корупції".

Про це експерт сказав у коментарі Парламент.UA.

У будь-якій цивілізованій країні після подібного звинувачення кар'єра чиновника чи політика закінчилася б як мінімум негайною відставкою, як максимум – вироком суду. Після таких звинувачень посадовці доводять свою невинність у судах, щоб спробувати повернутися лише у разі, якщо всі звинувачення і підозри будуть зняті. У нас же такі політики та чиновники спокійно продовжують працювати, отримуючи захист від своїх покровителів, – зазначив Сінченко.

Для політиків та експертів поведінка Зеленського була цілком очевидною і прогнозованою, а для "політичних романтиків", на кшталт Гео Лероса, які вірили в месіанство свого лідера, це стало великим розчаруванням, зауважив Сінченко. З його слів, Зеленський від початку не був "новим" за своєю суттю.

Він – продукт постсовково-олігархічної системи, тому він не може діяти інакше як захищати "своїх", не може впроваджувати демократію, протидіяти корупції, боротися з олігархією, ефективно протистояти Росії. Тому виборцю треба шукати іншу політичну команду з іншими лідерами. Саме в такому порядку – передусім шукати сформовану команду, чітку ідею і програму, а вже потім – дивитися на лідерів, – додав він.

Нагадаємо, що два дні поспіль, 11-12 листопада, позафракційному депутату Гео Леросу видавали повідомлення про підозри. Його стосунки з президентом Володимиром Зеленським і так останнім часом були напруженими. У Верховній Раді Лерос показав середній палець президенту.

Більше читайте у нашому матеріалі: Розправа Зеленського: У чому підозрюють Лероса та чи можна "сісти" за "фак" у Раді

Читайте також

1