Єрмак і Кулеба у США готують візит Зеленського до Байдена

Українські політики провели зустріч із Держсекретарем США
Єрмак і Кулеба у США готують візит Зеленського до Байдена
Зустріч Єрмака та Кулеби із Блінкеном у США Фото: ОП
6 Серпня 2021, 09:09
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Вашингтоні провели зустріч з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Як повідомляє пресслужба ОП, політики обговорили візит президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки та переговори з президентом Америки Джозефом Байденом.

Співрозмовники відзначили, що зустріч лідерів України та США, яка запланована на 30 серпня, стане черговим кроком у зміцненні стратегічного партнерства між двома державами. Окремо сторони зупинилися на подальшому розвитку українсько-американського партнерства в безпековій та військово-технічній сферах, - йдеться у повідомленні.

Також під час зустрічі значну увагу було приділено ситуації на Донбасі та спільним зусиллям з протидії збройній агресії Росії проти України.

Крім того, представники України та США обговорили питання енергетичної безпеки Української держави та регіону в цілому.

Торкнулися співрозмовники й теми реалізації реформ в Україні. Зокрема, під час розмови було відзначено прогрес нашої країни в очищенні судової системи і боротьбі з корупцією.

Ентоні Блінкен підтвердив незмінну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України. Державний секретар США заявив про беззаперечну підтримку Кримської платформи з боку Сполучених Штатів Америки, - стверджують в Офісі президента.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

16 липня, коментуючи візит Зеленського до США прессекретар глави держави Сергій Никифоров зазначив, що нині всі узгодження перебувають на фінальній стадії і найближчим часом будуть озвучені дата й програма.

21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

Читайте також

1