Голова КС хоче зустрітися з президентом щодо антикорупційного законодавства

Тупицький закликав Зеленського не піддаватися на заклики провокаторів
Голова КС хоче зустрітися з президентом щодо антикорупційного законодавства
Олександр Тупицький (фото з вільних джерел)
30 Жовтня 2020, 14:28
читать на русском

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький хоче зустрітися з президентом Володимиром Зеленським з метою врегулювання конституційної кризи в країні, яка склалася.

Про це повідомив Тупицький на пресконференції 30 жовтня, а також зазначила прессекретарка Зеленського Юлія Мендель Українській правді.

Голова КС заявив, що він хоче звернутись до президента, а також поспілкуватись з ним у будь-якому форматі, щоб прибрати цей штучний конфлікт.

Тупицький закликав не оцінювати рішення КС щодо антикорупційного законодавства поспішно, а ознайомитися з ним детально. Він попросив Зеленського утриматися від неконституційних дій і "не піддаватися не заклики провокаторів".

Читайте також

Очільник КС повідомив, що також готовий до діалогу з головою парламенту, а за потреби з прем’єр-міністром, для вирішення антикорупційної кризи. Він здивувався, чому його не запросили на засідання РНБО.

Тупицький заявив, що з президентом (досьє Володимира Зеленського) не зустрічався. Хоча Мендель (досьє) сказала, що між ними була уже розмова.

Президент вже розмовляв із головою Конституційного суду після ухвалення одіозного рішення КС, яке становить загрози національній безпеці. Всі важливі питання обговорювалися, і рішення, ініційовані президентом і підтримані РНБО та Кабінетом міністрів, ухвалювалися з урахуванням переговорів із суддею Тупицьким, - зазначила прессекретарка.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі "Парламент UA": КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.

1