Кабмін скасує скандальне призначення чиновника часів Януковича

Олександр Омельчук не стане головою Миколаївського району
Головне
Кабмін скасує скандальне призначення чиновника часів Януковича
Олександр Омельчук Фото: https://www.nikpravda.com.ua/
25 Серпня 2022, 14:27
читать на русском

23 серпня Кабмін ухвалив рішення призначити колишнього регіонала Олександра Омельчука головою Миколаївської районної державної адміністрації Миколаївської області.

Однак після скандалу урядове рішення буде скасовано.

Спочатку про те, що "уряд передумає", повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

За його словами, він зі ЗМІ дізнався, що на посаду голови Миколаївської РВА "намагається прорватися кандидат, який має багату ватну біографію".

Знаю, що ця інформація обурила багатьох людей. Тому я вже звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка й голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма щодо виправлення цієї кадрової помилки. Усе буде добре.

Арахамія запевнив, що "перспективні кандидати" можуть не сподіватися, що зможуть "перевзутися і хтось пробачить їм те, що було до війни".

Сьогодні, 25 серпня, голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, який подав кандидатуру Омельчука до уряду, написав у Телеграмі, що цю кадрову помилку буде виправлено:

Виправляємо кадрові помилки. Відправили прохання залишити без розгляду призначення Олександра Омельчука.

Довідково: Олександр Андрійович Омельчук (15.10.1979) родом з Миколаєва. За часи президентства Віктора Януковича був членом Партії регіонів.

У 2006 році став засновником "Союзу молоді регіонів України" (молодіжна організація Партії регіонів). 2010 року став депутатом Миколаївської міськради. У квітні 2014 року очолював Миколаївську організацію Партії регіонів.

У 2015 році був депутатом Миколаївської міськради від "Опозиційного блоку".

1