Канада доєдналася до повітряного бойкоту Білорусі

У відповідь Білорусь закриває своє представництво в Канаді
Канада доєдналася до повітряного бойкоту Білорусі
Літак (фото: twitter)
26 Травня 2021, 10:09
читать на русском

Влада Канади порекомендували своїм авіаперевізникам уникати повітряного простору Білорусі після арешту Романа Протасевича.

Як передає Global News, уряд рекомендує канадським авіаперевізникам уникати повітряного простору Білорусі, посилаючись на міркування безпеки.

Міністр закордонних справ Канади Марк Гарно і міністр транспорту Омар Альгабра заявили, що "канадським авіаперевізникам і власникам літаків, зареєстрованих в Канаді, рекомендується уникати польотів на будь-якій висоті в повітряному просторі Білорусі в зв'язку з серйозними побоюваннями щодо безпеки польотів і авіаційної безпеки, пов'язаних з операціями цивільної авіації".

Своєю чергою посольство Білорусі в Канаді на своєму сайті опублікувало інформацію про те, що воно закриває своє представництво в країні.

Посольство припинить свою роботу з 1 вересня 2021 року. Громадяни Білорусі, які проживають в Канаді, після закриття посольства зможуть звертатися до Генерального консульства РБ у м.Нью-Йорку, США.

Читайте також


Контекст. 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака перебував засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною.

За даними окремих ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29.

За словами самого Протасевича, за ним стежили до затримання. Він вважає, що у Білорусі йому загрожує смертна кара.

24 травня президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) доручив уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю.

Також до "повітряного бойкоту" раніше доєдналися Латвія, Фінляндія, Сінгапур, Франція, Нідерланди, Польща, Угорщина та інші.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ

1