Комітет виборців попереджає, що новий карантин знизить явку у другому турі

Виборці можут не піти голосувати через карантин вихідного дня
Головне
Комітет виборців попереджає, що новий карантин знизить явку у другому турі
Вибори 2020 року, жінка ставить підпис у списку виборців (фото: Парламент UA)
12 Листопада 2020, 08:02
читать на русском

Комітет виборців України вважає, що карантин вихідного дня значно зменшить явку виборців у другому турі місцевих виборів. Там не виключають навіть обвал явки.

Про це глава КВУ Олексій Кошель заявив під час пресконференції.

Існує дуже велика ймовірність того, що введення карантину вихідного дня може позначитися на ході голосування. Це може спричинити зниження або навіть обвал явки під час проведення виборів, - сказав він.

Читайте також

У комітеті звернулися до міністра охорони здоров'я Максима Степанова і головного санітарного лікаря Віктора Ляшка (досьє Ляшка) з проханням максимально акцентувати увагу на факторах безпеки для виборців.

Надзвичайно важливо донести до виборців інформацію, що похід на виборчу дільницю мало чим відрізняється в плані безпеки від походу в супермаркет. Треба повідомити виборцям, що 15 листопада буде дотримано заходів безпеки - соціальна дистанція, масковий режим, температурний режим, - зазначили в комітеті.

Також у КВУ закликають виборців брати з собою ручки, щоб зменшити кількість контакту.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Читайте також

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Степанов також заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.