Компенсації українцям за локдаун: Рада попросить уряд

Депутати погодились звернутися до Кабміну найближчим часом
Компенсації українцям за локдаун: Рада попросить уряд
Гроші (фото: УНІАН)
25 Січня 2021, 13:35
читать на русском

Представники Верховної Ради домовилися звернутися до Кабінету Міністрів з проханням компенсувати українцям втрати, які вони понесли за січень 2021 року у зв'язку з підвищенням тарифів.

Про це розповів голова Верховної Ради Дмитро Разумков (досьє Дмитра Разумкова) під час засідання погоджувальної ради.

Депутати погодились звернутися до Кабміну в максимально стислі строки напрацювати механізми, які б дозволили компенсувати, можливо, субсидіями, всі ті втрати, які люди понесли й за січень місяць. За словами Разумкова, Рада ніколи не стояла, не стоїть і не буде стояти осторонь від проблем людей.

До цього ми, як Верховна Рада, готові долучитися і через постанови, і через зміни до державного бюджету України, - сказав спікер.

Голова ВР наголосив, що саме зараз українці чекають оперативної реакції на ці події від держави.

Читайте також

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Ця ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Відповідно постачальники не зможуть підіймати ціну вище за 6,99 грн за куб.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), коментуючи ухвалення урядом постанови щодо зменшення тарифів на газ для населення, зазначив, що це рішення є тимчасовим, але "відіграє важливу роль у встановленні справедливого ринку газу в Україні".

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність

1