Королевську, Солода та Волошина позбавили депутатських повноважень

Таким чином, у Раді залишилося лише 405 депутатів
Головне
Королевську, Солода та Волошина позбавили депутатських повноважень
Наталія Королевська. Фото: УНІАН
24 Лютого 2023, 16:34
читать на русском

Верховна рада припинила повноваження трьох нардепів від забороненої ОПЗЖ. Йдеться про Наталію Королевську та її чоловіка Юрія Солода, а також Олега Волошина.

Про це повідомляє у Telegram народний депутат України Ярослав Железняк.

За його словами, парламентарі проголосували за позбавлення мандатів цих осіб таким чином:

Таким чином, кількість депутатів в українському парламенті зменшилася до 405.

Нагадаємо, подружжя Наталія Королевська та Юрій Солод стали фігурантами розслідування "Батальйон Дубай" журналістів видання "Українська правда". Відзначається, що Королевська з чоловіком живе в Address Beach Resort. Подружжя в середині жовтня бачили в офісі найбільшого забудовника в місті Emaar. Вони купили нерухомості в Дубаї на 10 мільйонів доларів.

Народній депутатці Наталії Королевській оголосили про підозру, через те, що під час заповнення декларації вона "забула" внести туди своє майно на території Росії та велику суму грошей.

Крім того, в Головному управлінні розвідки повідомили, що Королевській кум Путіна - Віктор Медведчук - запропонував залишитися в Україні та перехопити владу одразу після окупації Росією.

30 січня Королевська і Солод написали заяви про складання депутатських повноважень.

На основі доказів, які зібрала контррозвідка СБУ, підозру у державній зраді отримав народний депутат України Олег Волошин.

Як свідчать матеріали слідства, протягом 2020-2021 років цей парламентар сприяв військово-політичному керівництву рф у підривній діяльності проти України.

Серед іншого, Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах країни-агресора. Зокрема, подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу нашої держави у своїх виступах та інтерв’ю.

Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Читайте також

1