Кошти з COVID-фонду Зеленський пропонує спрямувати на підтримку бізнесу

Передбачається внести зміни до закону про Держбюджет України
Головне
Кошти з COVID-фонду Зеленський пропонує спрямувати на підтримку бізнесу
Володимир Зеленський. Фото: УНІАН
27 Листопада 2020, 10:55
читать на русском

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає спрямування коштів Фонду боротьби з COVID-19 на підтримку підприємцям. Законопроєктом передбачається внести зміни до статті 28 Закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Законопроєкт №4431 "Про внесення змін до статті 28 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" опубліковано  на сайті Верховної Ради.

Метою розроблення законопроєкту є забезпечення надання соціальної підтримки застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період дії посилених обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, - зазначається у пояснювальній записці до проєкту закону.

Читайте також

Таким чином, пропонується передбачити можливість спрямування коштів Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками на заходи з надання:

  • одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів;
  • одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання з метою збереження робочих місць найманих працівників;
  • одноразової компенсації суб’єктам господарювання витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих осіб.

Законопроєкт визначений як невідкладний.

Читайте також

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада.

Уряд планує до кінця тижня доопрацювати план дій щодо підтримки бізнесу та підприємців.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) заявив, що держава буде однаково застосовувати санкції до всіх порушників карантину вихідного дня.

Днями глава держави представив низку заходів з підтримки бізнесу під час карантину.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріаліКарантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.