Кулеба назвав єдину ефективну стратегію стримування Росії

Єдина ефективна стратегія - це застосування комплексного підходу
Головне
Кулеба назвав єдину ефективну стратегію стримування Росії
Дмитро Кулеба фото6 МЗС
10 Грудня 2021, 19:27
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, як можна стримати російську агресію. Ефективна стратегія складається з трьох елементів.

Про це Кулеба написав у своїй статті для американського видання Foreign Affair.

Єдина ефективна стратегія - це застосування комплексного пакета стримування Росії, який Україна і Партнери зараз реалізують, - вважає міністр.

За його словами, перший елемент стратегії складається з низки чітких політичних сигналів Росії. Їхня мета - дати зрозуміти Кремлю, що Україна - частина заходу і є майбутнім членом ЄС і НАТО. Кулеба наголосив, що суверенітет і територіальна цілісність України не можуть бути предметом переговорів.

Другий елемент стратегії стримування Росії - наслідки, з якими Москва повинна зіткнутися, якщо нападе на Україну:

Розробляючи їх  [санкції] вже зараз, ми позбавляємо себе потреби згодом реально їх вводити.

Третім елементом, на думку міністра, є поглиблення військово-технічного співробітництва країн Заходу з Україною.

Україна має сильне військо, і ми не покладаємося на прибуття іноземних військових. В той самий час, нам потрібно більше зброї для зміцнення оборони. Корисно все, від боєприпасів і медичного обладнання до високотехнологічних комплексів, але найбільш гострі потреби в посиленні протиповітряної і протиракетної оборони, - наголосив міністр.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також

1