Куликовський є носієм досить серйозної інформації, пов’язаної з Донецьком - експерт

Практика показує, що майже всі дають свідчення, коли на них натиснути
Ексклюзив
Куликовський є носієм досить серйозної інформації, пов’язаної з Донецьком - експерт
16 Листопада 2021, 15:02
читать на русском

Політолог Микола Спірідонов вважає, що затриманий керівник донецької катівні "Ізоляція" Денис Куликовський може дати певні свідчення про незаконні дії сепаратистів і про злочини, які можна буде вважати або військовими злочинами, або злочинами проти людяності.

Про це Спірідонов сказав у коментарі Парламент.UA.

Практика показує, що майже всі дають свідчення, коли на них натиснути. Якщо він дійсно причетний до тортур, як правило, найбільш жорстокі люди рідко бувають найбільш сміливими. Скоріш за все, якщо на нього натиснути, він дасть ці показання. З нього можна витягнути як за певний клубочок і дізнатися, що там [в "Ізоляції"] взагалі відбувалося, – зазначив експерт.

І, як підозрював політолог, якісь свідчення він вже таки дав. Кілька днів тому Служба безпеки оприлюднила відео, на якому Куликовський розповів про терміни своєї роботи у в'язниці та обов'язки. Каже, що працював в "Ізоляції" з 2014 до 2018 року, проте начальником в'язниці був лише до 2015 року, після чого його усунули через загибель співробітника в'язниці з його вини. Також Куликовський підтвердив, що саме на території "Ізоляції" співробітники російських спецслужб у 2017 році готувалися до підриву автомобілів полковника СБУ Олександра Хараберюша та співробітника розвідки Міністерства оборони Максима Шаповала.

Моя роль полягала в тому, щоб витягнути правдиві, скажімо так, свідчення. Та надалі при кожному допиті завжди були присутні співробітники ФСБ, МДБ, також був лікар, щоб у випадку, якщо людині стане зле, він його відкачав… До в’язнів застосовували тортури, а саме: "Тапік", він же телефонний апарат, прив'язували або до ніг, або до пальців ніг. Або "Док", який це все робив, він же Симонов Станіслав, прив'язував до геніталій, ­– розповів "Палич".

Микола Спірідонов додав, що Куликовський є носієм досить серйозної інформації, пов’язаної з Донецьком. І цю інформацію, мовляв, можна буде використати у різноманітних судах та в інформаційній війні.

Нагадаємо, що на початку минулого тижня українські спецслужбовці заявили, що спіймали колишнього бойовика "ДНР", очільника незаконної в’язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція" Дениса Куликовського.

Більше читайте у нашому матеріаліКерівник донецької катівні: хто такий Куликовський та чому його затримали із "запізненням"

Читайте також

1