Кузін розповів про завантаженість медсистеми через погіршення COVID-ситуації

На рівні кожної області є лікарні резервної хвилі
Кузін розповів про завантаженість медсистеми через погіршення COVID-ситуації
Лікарня, ліжка для ковідних хворих (фото: facebook.com/mkradagov)
16 Жовтня 2021, 13:36
читать на русском

В Україні "ковідні" ліжка зайняті лише на 50%. При цьому у МОЗ є план щодо розгортання до 70 тисяч додаткових ліжко-місць.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо.

В Україні є майже 55,5 тис. ліжок для Covid-пацієнтів. З них зайняті на сьогодні 50,4%. Це керований процес, якщо область має показники заповненості ліжок на рівні 50-55%, то додаються нові ліжко-місця, - зазначив він.

За словами Кузіна, в Україні розроблений план розгортання до 70 тис. ліжко-місць у медзакладах. Окрім того, на рівні кожної області є лікарні резервної хвилі, тобто дві-три лікарні можуть швидко розгортатися у разі найгіршого сценарію. У такому випадку по всій країні будуть доступними близько 90 тис. ліжок.

Водночас з такою кількістю хворих на коронавірус, як зазначив Кузін, може страждати планова система надання медичної допомоги. Це вже будуть кризові і пікові навантаження на систему охорони здоров’я.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що пік коронавірусу в Україні буде з середини листопада до середини грудня. Найнапруженіша ситуація триватиме лише місяць.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1