Лукашенко і Путін обговорили ситуацію в Нагірному Карабасі

Вони також обговорили обстановку в країнах та COVID-19
Лукашенко і Путін обговорили ситуацію в Нагірному Карабасі
Володимир Путін і Олександр Лукашенко (фото: з відкритих джерел)
2 Жовтня 2020, 16:15
читать на русском

Президенти Росії і Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко в п'ятницю, 2 жовтня, провели телефонну розмову, в якій обговорили низку тем, в тому числі ситуацію в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє БелТА.

Лукашенко і Путін обговорили міжнародні проблеми, обстановку в країнах, COVID-19 і підбили підсумки спільних заходів, - йдеться в повідомленні.

Вони також обговорили кроки щодо нормалізації авіаційного, залізничного та автомобільного сполучення між двома країнами.

За інформацією агентства, глави держав обговорили широке коло тем, в тому числі "подальші дії щодо нормалізації транспортного сполучення - авіаційного, залізничного та автомобільного - між двома країнами".

Читайте також

Нагадаємо, що 27 вересня повідомлялося, що на азербайджано-вірменському кордоні знову спалахнули бойові дії. Вірменія звинувачує Азербайджан у нападі на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявляє, що почав контрнаступальну операцію своїх військ по всій лінії фронту.

Пізніше стало відомо, що у Нагірному Карабаху та у Вірменії ввели воєнний стан через загострення ситуації на кордоні з Азербайджаном.

Своєю чергою, Азербайджан заявив, що військові взяли під контроль чотири селища Фізулінського району і два села Джебраїльського району у Нагірному Карабасі, та повідомив про введення воєнного стану у деяких регіонах. Пізніше офіційний Баку заявив про 550 вбитих вірменських військових.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара готова підтримати Азербайджан як в переговорному процесі, так і "на полі бою".

1