Малюк може очолити МВС, а Генпрокурора Костіна планують замінити на Кіпера, який недавно очолив Одеську ОВА — нардеп Гончаренко

За його словами, такі перестановки відбудуться перед виборами, які Офіс президента планує провести в проміжку між кінцем весни і початком осені 2024-го
Головне
Малюк може очолити МВС, а Генпрокурора Костіна планують замінити на Кіпера, який недавно очолив Одеську ОВА — нардеп Гончаренко
Олег Кіпер
16 Серпня 2023, 19:42
читать на русском

Очільник СБУ Василь Малюк може очолити МВС, а Генпрокурора Костіна планують замінити на Олега Кіпера, який нещодавно очолив Одеську ОВА.

Про це у своєму телеграм-каналі написав народний депутат Олексій Гончаренко.

"Раз всі сьогодні почали говорити про Малюка – то прямо зараз йдуть розмови про те, що Малюк може стати новим очільником МВС. Не секрет, що в ОП думають про вибори. Терміни різні. Але є основне уявлення, що вибори мають відбутись в проміжку між кінцем весни та початком осені 2024-го.  Звісно, на все впливає ситуація на фронті. І от на фоні цього передвиборчого куражу в ОП роздумують про заміну міністра внутрішніх справ. І замінити його хочуть на Малюка. Бо Малюк зарекомендував себе як людину, вірну Банковій.

А тепер про генпрокурора Костіна. На Банковій незадоволені результатами роботи Костіна. Разом з тим і сам Костін також хоче піти (про відставку Костіна почали говорити ще ДО того самого посту його доньки про Монако). А замінити Костіна хочуть на Кіпера. Кіпер тільки нещодавно очолив одеську ОВА. Він вже був прокурором Києва. До речі, Кіпер був знайомий з Єрмаком ще до Зеленського. Коли Єрмак займався МАФами в Києві. А в нашій політичній системі все діє просто: Єрмаку подобається – значить, призначаємо", - написав Гончаренко.

Нардеп також повідомив, що Кіпер і Єрмак є кумами - глава ОП хрестив дитину експрокурора Києва, а нині очільника Одеської ОВА.

Нагадаємо, за даними "Схем", Олег Кіпер їздив на новорічно-різдвяні свята у відпустку за кордон – там він провів загалом 10 днів. Він виїхав з України 29 грудня 2022-го року через кордон з Польщею та повернувся 8 січня 2023-го.

Прокурор відмовився назвати країну, де відпочивав. Він пояснив це міркуваннями безпеки, оскільки "його дружина влітку змінила російське громадянство на українське". Водночас встановлено, що на момент цієї публікації офіційні органи РФ обліковують російський паспорт дружини головного прокурора Києва Ірини Кіпер як дійсний.

Кіпер зізнався, що під час повномасштабного вторгнення виїжджав за кордон у приватних цілях двічі. Окрім новорічної відпустки, він також розповів, що їздив у відпустку до Відня (Австрія) у серпні 2022-го, за його словами, поїздка була з метою лікування. На підтвердження своїх слів він надав квитанцію про оплату медичних послуг у одній в віденських приватних клінік на суму у 1,5 тисячі євро.

Раніше, 11 вересня 2020 року Олег Кіпер був призначений на посаду керівника Київської міської прокуратури. Олег Кіпер почав роботу в органах прокуратури у 2001 році. Працював на Одещині, в Івано-Франківській області, останні роки – у Києві. Був заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ часів Віктора Януковича.

У 2014 році Кіпер потрапив до переліку осіб, яким заборонено обіймати державні посади, відповідно до закону "Про очищення влади". Торік Кіпер через суд домігся рішення, що його люстрація була "безпідставною".

Читайте також