Медведчука, Козака, Рабіновича та Качного позбавлять депутатських мандатів

Нардепи мають проросійську позицію
Головне
Медведчука, Козака, Рабіновича та Качного позбавлять депутатських мандатів
Верховна Рада Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5616
27 Квітня 2022, 19:44
читать на русском

Нардепів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Вадима Рабіновича та Олександра Качного можуть позбавити депутатських мандатів.

Відповідний проєкт постанови внесли до Верховної Ради.

Верховна Рада України постановляє у зв'язку з проведенням антиукраїнської діяльності, що є порушенням присяги народного депутата України, В.В.Медведчук, Т.Р.Козак, В.З.Рабіновича, О.С.Качний втрачають мандат народного депутата України, - йшлося у повідомленні.

Зазначили, що нардепи не приховували своєї проросійської позиції протягом політичної кар'єри. Зокрема, усі їхні дії були спрямовані проти суверенітету і незалежності України.

Станом на сьогодні, Медведчуку та Козаку вже повідомлено про підозру в держзраді.

Нагадаємо, другого лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

15 березня працівники ДБР провели обшуки у низки народних депутатів від фракції ОПЗЖ, які незаконно перетнули або планували перетнути державний кордон України. У нардепів Рабіновича, Волошина та Чорного вилучили зброю і велику кількість готівки.

У середу, 27 квітня, слідчі Державного бюро розслідувань завітали з обшуками на Львівщину - за місцями реєстрації та власності братів нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака - Сергія Медведчука та Богдана Козака.