Мер Чернігова порівняв росіян з фашистами та заявив, що тут РФ не чекає ніхто

Атрошенко визнав, що російська армія дійсно має перевагу над українською
Мер Чернігова порівняв росіян з фашистами та заявив, що тут РФ не чекає ніхто
Владислав Атрошенко
25 Січня 2022, 17:14
читать на русском

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко заявив, що Росію ніхто не чекає "з короваями і гармошками" на українських землях.

Так він прокоментував можливий напад РФ на Україну під час наради в мерії 25 січня, пише "Суспільне".

Ніхто тут Росію не чекає з короваями й гармошками. Це я кажу чітко, як мер міста, - сказав він.

Атрошенко визнав, що російська армія дійсно має перевагу над українською і може захопити частину української території. За його словами, Збройні сили України перебувають у кращій бойовій готовності, ніж 6-7 років тому.

Крім того, якщо РФ скористається цим, захопить українську територію і знищить все живе, то росіян довго будуть сприймати як фашистів.

Якщо мати на меті захоплення території, то тут перевага на боці Росії: застосування високоточної зброї до об'єктів інфраструктури та інше. Ця технічна перевага, але як застосовувати її? Людей взяти та кудись розселити на території України?Це буде сприйняття росіян таке саме, як було сприйняття фашистів десятки років після Другої світової війни, — зауважив Атрошенко.

Мер Чернігова закликав жителів працювати на благо свого міста і держави та зберігати спокій: "Найкращий рецепт для всіх - працювати, розвивати економіку, збільшувати податкові відрахування, від яких посилювати українську армію. Реально тільки українська армія є стримуючим фактором для Путіна".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський прокоментував, чи реальна загроза російського вторгнення в Україну та закликах міжнародних партнерів увести санкції проти РФ до нападу.

За його словами, якщо Росія запланувала вторгнення, то почне вона з українських територій, населення яких має "родинні зв'язки з РФ".

Читайте також наш матеріалШукаємо укриття та збираємо валізу: чи нападе Росія та як підготуватися

Читайте також