Мезенцева хоче провести перевірку членів делегації в ПАРЄ

Вона попросила кожного надати аргументацію щодо їхньої очної участі
Мезенцева хоче провести перевірку членів делегації в ПАРЄ
Марія Мезенцева (фото: facebook.com/sluganarodu.mezentseva.168)
15 Січня 2021, 12:31
читать на русском

Глава постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Марія Мезенцева виступає за необхідність проведення аудиту активності членів української делегації.

Про це вона повідомила у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Мезенцева зазначила, що, на її думку, необхідно провести аудит активності серед членів української делегації.

Це не означає, що ми до когось із членів нашої делегації санкції застосовуватимемо, але результати такого аудиту потрібні, - сказала вона.

Разом зі своїми помічниками та радниками Мезенцева створила держборд, який є в кожному міністерстві, організації або бізнесі, і який "показує, в якому комітеті або підкомітеті працює людина, які в неї ініціативи, пропозиції для резолюції, які були проєкти, які поправки було подано, де потрібна координація у виступах". Нова голова делегації попросила членів надати аргументацію їхньої очної участі в сесії ПАРЄ.

Пріоритет у поїздках надається основним членам - це зазначено в ПАРЄ, але я попросила кожного надати аргументацію стосовно їхньої очної участі, оскільки ми не туристи, ми представляємо інтереси держави, й від того, як ми поводитимемося на цій сесії, великою мірою залежатиме наша подальша робота, - сказала вона.

Читайте також

Щодо свого нещодавнього призначення головою делегації України в ПАРЄ, Мезенцева зазначила, що її кандидатуру запропонував народний депутат із фракції "Слуга народу", член української делегації. У 2019 році вона висувалася на цю посаду сама. За словами нардепки, в ПАРЄ ротація керівників делегацій є звичайною практикою.

У майбутньому, через певний час, наша делегація може отримати нового керівника. Це не виключено, тому що це нормальна практика в ПАРЄ, - сказала вона.

Мезенцева (досьє Мезенцевої) також виступала за необхідність визначити й виписати порядок обрання глави делегації, оскільки цей момент наразі чітко не прописаний. Посада голови насамперед є менеджерською, а не лідерською.

Нагадаємо, 11 січня 2021 року делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи на своєму онлайн засіданні обрала нову главу делегації України в ПАРЄ. Марія Мезенцева замінила на цій посаді Єлизавету Ясько.

Натомість Ясько зазначила, що її відставка відбулася через серйозні розбіжності з деякими колегами зі "Слуги Народу", які пройнялися цінностями й діють методами, що є несумісними з ідеалами та переконаннями депутатки.

Як повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, рішення було ухвалено з огляду на "нові виклики", оскільки світ опинився в новій реальності.

Згодом ексочільниця делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько отримувала "попередження" через свої голосування від колег по фракції, керівництва Офісу президента та Верховної Ради.

1