Мільйони на серіали під час війни: Євросолідарність вимагає відставки міністра Ткаченка

Скандал із виробництвом російськомовних серіалів на каналі Freedom набирає обертів
Головне
Мільйони на серіали під час війни: Євросолідарність вимагає відставки міністра Ткаченка
Олександр Ткаченко (Фото: Facebook-сторінка Олександра Ткаченка)
19 Липня 2023, 12:39
читать на русском

Міністерство культури виділяє мільйони гривень для створення російськомовного продукту від компаній, які працювали на російський ринок.

У зв'язку з цим, нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко вимагає негайно відставити міністра культури Олександра Ткаченка від виконання обов’язків.

"Під час війни влада розпиляла сотні мільйонів гривень не лише на російськомовні канали "Дом"/Freedom, шоу подруги Зеленського Олени Кравець з провальними рейтингами, але й на фінансування проросійського продакшн.  7 червня Держпідприємство Іномовлення провело "мистецький конкурс" на фільми, серіали. Переможцями стали компанії ТОВ "Український продакшн ХАБ" та ТОВ "КС Продакшн". Їх засновники завжди працювали на російський ринок, в російських проєктах на проросійську аудиторію. І зараз знову отримують від Мінкульту мільйони. Далі – гірше. 10 мільйонів гривень російськомовний телеканал "Дом" виділяє на новорічну комедію "Санаторій "Незабудка", – заявила Геращенко.

Нардепка додала, що на "Прозорро" зʼявився новий тендер, згідно з яким зрозуміло, що на серіал "СМТ "Інгулець" Мінкульт виділить 33 млн грн під час війни.

Вона нагадала, що петиція, у якій йшлося про відставку міністра Ткаченка, давно набрала необхідну кількість голосів для розгляду, проте влада не вчинила ніяких дій.

"Європейська солідарність" вимагатиме відставки міністра культури Ткаченка як людини, яка несе безпосередню відповідальність за злочинний зрив евакуації культурних і мистецьких цінностей з окупованих територій, впровадження політичної цензури і найогидніший дерибан під час війни", – наголосила Геращенко.

Нагадаємо, днями стало відомо, що телеканал FREEДОМ оголосив тендер на закупівлю послуг з виробництва новорічного серіалу "Санаторій "Незабудка" на 10 мільйонів гривень.

Парадокс у тому, що одночасно голова пропрезидентської фракції Слуги народу у Верховній Раді Давид Арахамія звернувся до мерів українських міст і місцевих чиновників із попередженням на тлі проведення дивних держзакупівель і некритичних ремонтів. Він розповів, що в Раді активно обговорюють ідею обмеження розпорядження бюджетними коштами. Арахамія припустив, що це спричинить звинувачення в "нападі на децентралізацію".